Valokatalyysipinnoite ehkäisee tartuntatautien leviämistä hotellin yhteisissä tiloissa

Oululainen hotelli tilasi Nanopinnalta valokatalyysipinnoituksen kaikille jatkuvalle kosketuksille alttiina oleville pinnoillensa. Hotellin respa, kuntosali ja lasten leikkitilat käsiteltiin antibakteerisella aineella, joka tuhoaa haitalliset mikrobit ehkäisten näin tautien leviämisen. 

Nanopinnan valokatalyysipinnoite on pitkävaikutteinen suoja-aine, joka tuhoaa haitallisia mikrobeja ehkäisten näin monenlaisia taudin aiheuttajia. Pinnoite aktivoituu valon vaikutusvoimasta muuttaen orgaaniset molekyylit ja pienhiukkaset vedeksi ja hiilioksidiksi. Ilmiö on sama kuin luonnossa: auringonvalon tuottamat OH-radikaalit hajottavat ilman epäpuhtaudet vaarattomiksi yhdisteiksi hapetusreaktion avulla. 

– Valokatalyysipinnoite ehkäisee virusten leviämistä, haitallisten mikrobien kasvua ja homekasvustoa, Nanopinta Oy:n toimitusjohtaja Nikolas Romppainen kuvailee.

Valolle altistuessaan valokatalyysipinnoitteella käsitelty tila toimii kuin suurena ilmanpuhdistimena. Se sopii erinomaisesti julkisiin tiloihin. Käsitellyt pinnat ovat hygieenisiä, eikä niitä tarvitse desinfioida. Puhdistukseen riittää käsittelyn jälkeen pelkkä vesi. Tuotteen raaka-aineena toimii titaanidioksidi nestemäisessä muodossa.

Kuvituskuva. Kuva ladattu sivustolta pixabay.com.

Hotellin yhteiset tilat turvallisiksi valokatalyysipinnoituksella

Nanopinta toteutti valokatalyysipinnoituksen oululaiseen hotelliin, jossa käsittelyyn otettiin hotellin yhteiskäytössä olevat pinnat respassa, kuntosalilla ja lasten leikkitiloissa. Aluksi pinnat puhdistettiin huolellisesti pyyhkimällä. Tämän jälkeen suoja-aine ruiskutettiin kaikkiin kosketukselle alttiina oleville pinnoille, esimerkiksi vastaanottotiskille, kuntosalilaitteille ja leikkivälineille. Käsittely sopii monenlaisille materiaaleille: tekstiileille, puulle, betonille, muoville ja niin edelleen. 

– Hotellin henkilökunta oli tyytyväinen, että valokatalyysipinnoitteella käsiteltiin myös vastaanottotilat. Näin pidettiin huolta myös henkilökunnan omasta terveydestä, Nikolas Romppainen muistelee. 

Hotellin aktiivikäytössä olevien tilojen käsittelyn tavoitteena oli tartuntatautien liikkumisen ehkäiseminen. Tähän käyttöön valokatalyysipinnoite sopiikin erinomaisesti. Pinnoitteen ansiosta tarttuvat taudit eivät kykene enää elämään pinnoilla ja näin ollen tarttumaan käyttäjästä toiseen. Käsittely säästää myös siivoukseen käytettävää aikaa. Puhdistaminen on ekologista, eikä vahvoja pesuaineita tarvita. 

– Valokatalyysipinnoite on turvallinen kaikille tilojen käyttäjille, Romppainen kertoo. 

Valokatalyysipinnoitteella voidaan suojata pintoja vahingollisilta UV-säteiltä. Tuote on antistaattinen, jolloin pöly ei takerru suojattuun pintaan. Suoja-aine eliminoi myös hajuja ja erilaisia haihtuvia orgaanisia yhdisteitä, joita erittyy muun muassa rakennusmateriaaleista, tekstiileistä ja pesuaineista. Se helpottaa myös ihmisten oleskelua tiloissa, jotka aiheuttavat oireilua. Valokatalyysipinnoite vähentää ikäviä hajuja esimerkiksi tunkkaisissa tiloissa, tai paikoissa joissa on tupakoitu.