Tummat laatat ja isot lasipinnat säilyvät kirkkaina nanopinnoitteen ansiosta

Puhtaanapidon helppous oli Karhumaille merkittävin syy valita nanopinnoite kodin pihasaunaan ja kylpyhuoneeseen. Vaakakupissa painoi myös talon jälleenmyyntiarvon säilyminen. Nyt tummat laatat ja suuret lasipinnat pysyvät pitkään uuden näköisenä, eikä pinttyneistä kalkkitahroista ole tietoakaan.

Karhumaiden suuren omakotitalon pihaan on vastikään valmistunut lisärakennus, jossa sijaitsevat paljon käytetyt saunatilat pesuhuoneineen ja poreammeineen. Kun Mari Karhumaa ryhtyi valitsemaan tilaan sopivia laattoja, käytännön seikat eivät käyneet mielen vieressäkään.

– Katsoin vain että onpa kivan näköiset, eikä edes liian kalliit, hän naurahtaa.

Rakennustöiden jälkeen tummanpuhuvien laattojen ja suurten lasipintojen puhtaanapito alkoi kuitenkin mietityttämään.

– Ymmärsin, että kalkkitahrat näkyvät laatoissa todella helposti, Mari Karhumaa pohtii.

Ei hölynpölyä, vaan tutkittua ja turvallista teknologiaa

Nanopinnoitukseen Karhumaa oli törmännyt jo aiemmin. Rehellisesti sanottuna, Karhumaa piti koko asiaa lähinnä hölynpölynä. Mieli muuttui, kun Karhumaan korviin kantautui positiivista puhetta nanoteknologiasta.

– Romppaisen Nikolas tuli käymään ja selitti tarkemmin, mitä nanopinnoite on ja miten se laitetaan. Hän vakuutti, että pinnoite olisi käytössä aivan turvallinen ja että se helpottaisi huomattavasti pintojen puhtaana pitämistä, Mari Karhumaa muistelee.

Kun hintakin osoittautui vielä kohtuulliseksi, tarjoukseen päätettiin tarttua. Koska kylpyhuone oli vastikään valmistunut, pohjatöihin ei kulunut paljoakaan aikaa. Nanopinnan ammattilaisten tekemän perusteellisen puhdistuksen jälkeen levitettiin pinnoite. Mari Karhumaa puolisoineen oli töissä sillä välin kun Nanopinta kävi tekemässä vaadittavat työt. Kotiinpalaajia odotti selkeä, kirjoitettu ohjeistus pesutilojen kuivumisajasta ja käyttöönotosta.

– Kaikki sujui aivan huipusti! Näki, että pojat olivat todella innokkaita tekemään ja taitavia työssään. Tuli aivan hyvä mieli kun näki, kuinka innostuneita he ovat, Karhumaa hehkuttaa.

Kalkkitahrat eivät tummassa pinnassa näy

Nanopinnoite on Mari Karhumaan mielestä selkeästi helpottanut pesutilojen puhtaanapitoa. Vaikka pesuhuonetta ei ehtisikään heti käytön jälkeen pyyhkimään, laatat eivät ime itseensä kalkkia tai epäpuhtauksia.

– Esimerkiksi nuo isot lasipinnat pyyhin pelkällä vedellä kastelulla luudulla. Nanopinta siis vähentää huomattavasti pesuaineen tarvetta ja varsinkin tehokkaiden kylppäriin tarkoitettujen aineiden käyttöä, Karhumaa kertoo.

Karhumaiden lapset ovat lentäneet nyt pesästä ja suuren omakotitalon myynti on tullut ajankohtaiseksi. Toiveissa oli, että koti olisi mahdollisimman valmis ja hyvässä kunnossa seuraaville asukkaille. Nanopinnoite tuntui siis hyvältä ratkaisulta myös jälleenmyyntiä ajatellen.

– Olen jo miettinyt nanopinnoitteen laittamista myös tuonne meidän sisätilojen kylpyhuoneeseen, Mari Karhumaa hymyilee.