Nanopinnoitus siirsi kylpyhuoneremontin tarvetta vuosiksi eteenpäin

Anita Markkolan perheen vanha kylpyhuone sai uuden elämän nanopinnoituksen jälkeen. Entisestä nuhjaantuneesta ilmeestä ei ole jäänyt jäljelle merkkiäkään: kylpyhuone on nanopinnoituksen ansiosta jälleen kuin vasta laitettu.

12 vuotta vanha kylpyhuone näytti kuluneelta ja aikansa eläneeltä. Markkolan viisihenkinen perhe käyttää kylpyhuonetta useita kertoja päivässä, ja kova kulutus oli jättänyt jo elämän jälkiä kylpyhuoneen pintoihin.

– Pohdimme, mitä tehdä kylpyhuoneen kanssa. Pinnat olivat kulahtaneet. Mikään ei kuitenkaan varsinaisesti ollut rikki, joten remontti tuntui kalliilta vaihtoehdolta, Anita Markkola muistelee.

Nanopinnoitteella ”uusi” kylpyhuone

Sattumalta Anita Markkola huomasi sosiaalisessa mediassa mainoksen Nanopinta Oy:n nanopinnoitteesta. Markkola laittoi Nanopinnalle viestiä, johon vastattiinkin erittäin pian.

– Mietin, että miksipäs ei. Nanopinnoite ei ollut minulle ennestään tuttu. Kyselin, millainen projekti tämä olisi ja mitä se maksaisi. He vastasivat, että voisivat tulla käymään ja katsomaan, mitä kylpyhuoneelle tehdään, Markkola muistelee.

Seuraavana päivänä Nanopinta oli jo tutkimassa Markkolan kylpytiloja. Koska ahkeran käytön ja siivouksen ansiosta myös silikonit ja osa saumausaineesta oli kärsinyt, päätettiin nekin uusia samalla kertaa. Näin myös tehtiin. Töihin käytiin kiinni ripeästi. Korjaustöissä, perusteellisessa siivouksessa ja pinnoituksessa meni lopulta yhteensä 12 tuntia. Kylpyhuoneen uudistuksen lisäksi pintakäsittelyn saivat myös saunan ja kodinhoitohuoneen lattiat. Lopputulos yllätti Markkolan.

– Eronhan näki ihan saman tien! Pojat tekivät aivan mielettömän upeaa työtä. Sehän oli siis kuin uusi. Ei minkäännäköistä tarvetta remontille, Anita Markkola iloitsee.

Tervettä ylpeyttä työtä kohtaan

Anita Markkolan mukaan projekti sujui loistavasti heti alusta lähtein. Ripeä yhteydenotto ja Nanopinnan aktiivisuus ilahdutti. Hän kertoo kysyneensä tarjousta myös toisesta vastaavasta yrityksestä, mutta vastus saapui vasta kun pinnoitustyöt olivat Markkolan kylpyhuoneen osalta jo takanapäin.

– Nanopinta toimi nopeasti, juuri kuten pitääkin: ei asiakkaita saa odotuttaa. Yhteydenotosta viiden päivän päästä oli työtkin jo tehtynä, Markkola kertoo.

Erityisesti Markkola kehuu Nanopinnan nuoria, ahkeria toimijoita.

– Näin äiti-ihmisen sydäntä lämmitti nähdä nuoria, jotka todella arvostivat omaa työtään niin paljon, että antoivat sen näkyä. Työn jälki oli erittäin hyvää. Ihana nähdä, miten nuoret olivat ylpeitä työstään, Anita Markkola iloitsee.