Nanopinnoitus: 5 hyvää syytä hankkia nanopinnoite kotiin

Nanopinnoite tarjoaa kotiisi monia taloudellisia ja käytännöllisiä etuja. Tässä viisi hyvää syytä siihen, miksi nanopinnoitteen asentaminen kannattaa: 

  1. Nanopinnoite tarjoaa pysyvän suojan likaa ja kosteutta vastaan

Nanopinnoite luo kodin pinnoille vahvan mutta hengittävän kalvon, joka hylkii tehokkaasti likaa, rasvaa ja kosteutta. Kalvon ansiosta epäpuhtaudet eivät pääse pinttymään, vaan ne on helppo pyyhkäistä kokonaan pois. Nanopinnoitetut pinnat pysyvät siistinä ja hygieenisinä pitkään. Näin kodin puhtaanapito helpottuu huomattavasti. Nanopinnoite sopii esimerkiksi kylpyhuoneen lattioille, seinille, vesikalusteille, lasipinnoille, keittiön tasoille ja vaikka parvekkeelle tai kodinhoitohuoneeseen. 

  1. Nanopinnoite kestää kulutusta ja säilyy hyvänä pitkään

Nanopinnoite ei huuhtoudu pois heti seuraavassa pesussa, vaan se kestää pinnoilla jopa kymmenen vuotta. Se sietää hyvin pesua, käyttöä ja hankausta. Kalvo suojaa tehokkaasti alla olevia materiaaleja, jotka eivät kulu tai likaannu turhaan. Näin uusi kylpyhuone säilyy uutuutta hohkaavana kauan. Vanhat pinnat se kirkastaa uuden näköiseksi, mikä pidentää niiden käyttöikää ja siirtää remontoinnin tarvetta. Nanopinnoitteen voi helposti uusia tarpeen mukaan niin monta kertaa, kuin tarvetta on. 

  1. Nanopinnoite on ekologinen

Nanopinnoite on ympäristöystävällinen, piioksidipohjainen tuote. Se ei siis ole myrkyllinen tai luontoa tarpeettomasti kuormittava tuote. Koska nanopinnoite estää lian ja rasvan pinttymisen, vähentää se tarvetta voimakkaille puhdistusaineille ja kemikaaleille. Vahvat puhdistusaineet voi siis jättää kaupan hyllylle – koti puhdistuu helposti ilman kemikaalikuormaa. 

Kuvituskuva. Kuva ladattu sivustolta pixabay.com.
  1. Nanopinnoite voi parantaa ilmanlaatua

Nanopinnoite estää veden nesteiden tunkeutumisen pintamateriaaleihin, mikä suojaa kotia kosteusvaurioilta ja lian kertymiseltä. Pinnalla oleva kosteus on helppo kuivata lastan tai kuivauspyyhkeen avulla. Nanopinnoitus voi siis parantaa kodin sisäilman laatua estämällä homeen, bakteerien ja muiden mikro-organismien kasvun. 

  1. Nanopinnoitus tekee kodista kauniin

Puhdas ja siisti koti on kaunis. Nanopinnoite ei anna kalkkitahrojen tai lian värjätä laattojen aumoja tai samentaa lasipintoja. Ilme pysyy raikkaan ja siistin näköisenä aina. Kylpyhuone onnistuu näyttämään uudelta käyttövuosista huolimatta. Hyvännäköinen ja helppohoitoinen  kylpyhuone helpottaa arkea. Siisti kylpyhuone ja keittiö ovat merkille pantavia seikkoja myös asunnon myyntiä ajatellen.