Nanopinnoite tekee huoltoaseman WC-tiloista helposti puhdistettavat

Huoltoasemien WC-tilat vaativat säännöllistä, nopeaa ja tarkkaa puhdistusta. Puhtaanapito ei suuren käyttäjämäärän vuoksi ole aina se helpoin rasti. Tavallisten puhdistustöiden lisäksi tilojen lattioille kertyy pölyä, paperia ja muuta kosteaa likaa. Nanopinnoituksen ansiosta siivoustyö helpottuu huomattavasti, eikä lika pääse enää pinttymään pintoihin kiinni. 

Nanopinnoite sopii erinomaisesti julkisiin tiloihin ja sekä paikkoihin, jossa kulutus on merkittävää. Pinnoite tekee tiloista hygieeniset vähentäen myös raskaan siivoustyön tarvetta. Jopa kovalla käytöllä olevat pinnat puhdistuvat pelkällä vedellä ja miedolla pesunesteellä. 

Rovaniemeläisen Shell-huoltoaseman WC-tilat saivat nanopinnoitekäsittelyn, jonka ansiosta paikan ilme raikastui ja puhtaanapito helpottui. Tilojen käsittely aloitettiin perusteellisella syväpuhdistuksella, jolla saatiin pois materiaaleihin jo pinttymään päässyt lika ja epäpuhtaudet.

Työt valmiiksi yritystoimintaa häiritsemättä – vaikka yöllä 

Koska huoltoaseman WC-tilat eivät voi kauaa olla poissa käytössä, pinnoitetyöt toteutettiin ripeällä aikataululla. Nanopinta Oy:n tavoitteena on, että käsittely aiheuttaisi yritystoiminnalle mahdollisimman vähän haittaa. Tämän vuoksi Nanopinta on valmis joustamaan työskentelyaikatauluista.

– Voimme asentaa nanopinnoitteen esimerkiksi yöaikaan tai viikonloppuna. Tällaiset huoltoasemien tilat vievät puhdistustöineen ja käsittelyineen aikaa noin työpäivän verran, kertoo Nanopinta Oy:n toimitusjohtaja Nikolas Romppainen. 

Romppainen antaa esimerkin: Jos pinnoitetöihin käytetään vaikkapa perjantain ja lauantain välinen yö, on urakka valmis heti aamusella. Tämän jälkeen pinnoite saa vielä rauhassa kuivua 24 tuntia, jolloin WC-tilat ovat käyttövalmiit heti sunnuntaiaamusta. Tilat ovat siis ”poissa pelistä” käytännössä vain yhden päivän ajan. 

– Jos työmaa on iso, otamme töihin lisää pinnoittajia: mieluummin näin kuin että työ venyisi aikataulullisesti, Romppainen sanoo. 

Kuvituskuva. Kuva ladattu sivustolta pixabay.com.

Nanopinnoite näyttää hyvältä vielä vuosienkin kuluttua

Kun pinnoitustyöt on tehty, tilat ovat turvalliset, hygieeniset sekä likaa ja kosteutta hylkivät. Asennustyön jälkeen Nanopinta jättää tiloihin siistijälle osoitetut huolto-ohjeet. Pinnoittamisen jälkeen siivouksesi riittää pintojen vesipesu, tiloja ei siis esimeriksi enää lakaista ollenkaan. Ne vain huuhdellaan nopeasti puhtaaksi. 

– Siivoustöissä on tyypillistä, että moskat lakaistaan saumakohtiin, johon lika sitten pinttyy. Ohjeistamme lattioiden huuhtelemiseen. Nanopinnoituksen ansiosta puhdistus helpottuu ja tila näyttää hyvältä vielä vuosienkin kuluttua, Nikolas Romppainen sanoo.