Nanopinnoite – erinomainen vaihtoehto lattiavahalle

Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiön rappukäytävään asennettiin nanopinnoite. Nanoteknologia sopiikin erinomaisesti lattiavahan tilalle, sillä se helpottaa rappujen pesua ja auttaa moppia liikkumaan liukkaasti. Nanopinnoite kestää vahaa paremmin muun muassa hiekkaa ja kiven iskuja. Toisin kuin vaha, nanopinnoite säilyttää myös rapun kauniin värisävyn kellastumatta. 

Kerrostalon rappukäytävän pinta oli kärsineen näköinen ja nuhjuinen. Vanha vaha oli kulunut, eikä kerros enää suojannut lattiapintaa halutulla tavalla. Lattiaa oli haastavaa pitää puhtaana. 

Asiakas pähkäili lattian käsittelymahdollisuuksia. Lopulta vaaka kallistui nanopinnoituksen puoleen. Se tulivat asentamaan Nanopinta Oy:n asentajat. 

– Nanopinnoite on toki arvokkaampi, mutta kestävämpi ja pitkäikäisempi ratkaisu lattiavahalle. Nanopinnoite pysyy hyvänä vuosikausia ja tämän jälkeen pinta on helppo käsitellä jälleen uusiksi, kertoo Nanopinta Oy:n toimitusjohtaja Nikolas Romppainen.

Nanopinnoite kestää hyvin kulutusta

Pitkällä aikavälillä nanopinnoite maksaa itsensä helposti takaisin. Säästöä syntyy myös siinä, ettei siivoustyöhön tarvitse uhrata likaa aikaa eikä puhdistukseen käyttää vahvoja pesuaineita. Kun kemikaalikuorma vähenee, on siivoustyö myös edullisempaa ja ekologisempaa. 

– Siivousväliä voidaan tarpeen vaatiessa jopa pidentää, sillä lika ei pääse pinttymään lattiaan, Romppainen nostaa esiin. 

Nanopinta ei ole arka kulutukselle eikä lattioiden käyttöä tarvitse pinnoituksen jälkeen varoa. Nanopinta voidaan asentaa lattian lisäksi myös muun muassa rappukäytävän kaiteisiin, seiniin tai hissiin – käytännössä lähes minne vain. 

– Nanopinnoite kestää erittäin hyvin esimerkiksi hiekkaa. Se suojaa lattiaa muun muassa kiven iskuilta, Romppainen kertoo.

Asennustyö sovitaan asiakkaan parasta ajatellen

Rappukäytävissä ahertavien siistijöiden vakivälinettä, moppia, on helppo käsitellä nanopinnoitetulla alustalla, sillä moppi liikkuu hyvin pinnoitteen päällä. Väritön pinnoite suojaa hyvin, mutta toisin kuin vaha, se ei samenna lattian omaa sävyä tai muuta sitä kellertäväksi – lattiapäällysteen oma väri säilyttää loistonsa vuosiksi eteenpäin. 

Kun nanopinnoitetta asennetaan rappukäytävän lattiaan, huomioon täytyy ottaa asennus- ja kuivumisaika. Tämä mahdollistetaan tarvittavilla toimenpiteillä ja muun muassa hissin käytöllä. Tarvittaessa asennus voidaan suorittaa esimerkiksi öiseen aikaa, jolloin liikennettä on rapuissa yleensä myös vähemmän. 

– Asiakkaan kanssa pyritään löytämään se kaikkein paras ratkaisu, Nikolas Romppainen summaa.